UtánpótlásSport
2024. szeptember 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-09-05 15:19

Majoros Gréta a legfontosabb meccsekre időzítette csúcsformáját az ifjúsági vb-n

Kiválóan védett Majoros Gréta a vb-bronzérmet szerző ifjúsági leány kézilabda-válogatott kapujában. A szegediek 17 éves ígérete elmondta, nagyon élvezte a kínai világbajnokság minden pillanatát, különösen a bronzmeccset, amelyen végül oroszlánrészt vállalt a győzelem kiharcolásában.

Mint arról beszámoltunk, a Bohus Beáta vezette ifjúsági leány kézilabda-válogatott bronzérmesként zárt a Kínában rendezett korosztályos világbajnokságon. A mieink hét győzelemmel és egy vereséggel végeztek, egyedül a spanyolok ellen kaptak ki a lányok az elődöntőben, hogy aztán a bronzmeccsen a franciák ellen kiharcolják maguknak a dobogós helyezést. Az ominózus harmadik helyért lejátszott találkozón – amelyet végül nagy csatában 25–24-re nyert meg a magyar együttes –, Majoros Gréta fantasztikusan védett a magyar kapuban. A PC Trade Szegedi NKE reménysége

a meccs hajrájában több kulcsfontosságú védést is bemutatott, sőt még hetest is hárított; összességében kiemelkedő hatékonysággal, 43 százalékkal védett.

„Nyilván, a spanyolok elleni elődöntős vereség után alapvetően csalódottak voltunk, de nem sok időnk akadt szomorkodni, tovább kellett lépnünk azon, hogy nem sikerült kiharcolni a döntőbe jutást, hiszen

mindenképpen éremmel szerettünk volna hazatérni.

– idézte fel a világbajnokság élményeit a 17 esztendős Gréta az Utánpótlássportnak. – Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy összekaptuk magunkat a bronzmeccsre, és jó teljesítménnyel tudtunk győzelmet aratni a helyosztón, és így tényleg pozitív szájízzel zárhattuk a tornát. Természetesen,

annak külön örülök, hogy a védéseimmel én is hozzátehettem a magamét a sikerhez.

A végjátékban éreztem, hogy minden egyes sikeres támadásnak, illetve kivédekezett akciónak óriási a jelentősége. Éppen ezért minden erőmmel azon voltam, hogy minél több labdát megfogjak, és ezzel lehetőséget adjak a csapatnak a győzelemre."

Majoros bravúrjaiból az IHF, vagyis a Nemzetközi Kézilabda Szövetség is készített egy összeállítást. 

Ráadásul nem csak a bronzmeccsen remekelt, ugyanis a középdöntőben a kínaiak ellen 46, majd a negyeddöntőben a szerbek ellen 31, a spanyolokkal szembeni elődöntőben pedig 35 százalékos védési mutatóval zárt.

Majoros Gréta fontos védésekkel járult hozzá a bronzérem megszerzéséhez az ifjúsági vb-n Forrás: IHF
Nagyszerű élményként fog megmaradni a világbajnokság, rendkívül élveztem minden pillanatát.

Bár hosszú és fárasztó torna volt, mivel bő másfél hét alatt összesen nyolc meccset kellett lejátszanunk, de a szakmai stáb segítségével igyekeztünk minden adandó pihenőidőt kihasználni, regenerálódni a soron következő meccsre, és ennek köszönhetően végül még az utolsó meccsre is kellően frissek tudtunk maradni. Mindent egybevéve, elégedettek lehetünk a szereplésünkkel."

(Kiemelt képen: Majoros Gréta Fotó: IHF/kolektiff/Sasa Pahic Szabo)