UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-09-10 15:17

Rangos szarajevói nemzetközi tornán szerepelt az NKA Pécs U15-ös csapata

Két győzelemmel és egy vereséggel a harmadik helyen zárt az NKA Pécs U15-ös fiú kosárlabdacsapata a szarajevói nemzetközi tornán.

A szerb Mega Mis Belgrad, a bosnyák Realway Sarajevo, a horvát Cedevita Junior, a montenegrói Buducnost Podgorica és a szlovén Triglav Kranj társaságában színvonalas nemzetközi tornán szerepelt az NKA Pécs U15-ös fiúegyüttese, amely a csoportkörben vereséget szenvedett a Mega Mis Belgradtól, majd legyőzte a Buducnost Podgoricát, hogy aztán Moosz Milán tanítványai a harmadik helyért a Cedevita Junior gárdáját is felülmúlják.

„Ez a torna kiválóan segítette a fejlődésünket mind egyéni, mind pedig csapatszinten – értékelt Moosz Milán vezetőedző a pécsi akadémia honlapján. – A Mega Belgrad elleni nyitó mérkőzés első negyede azzal telt, hogy felvegyük a ritmust, és alkalmazkodjunk ahhoz az agresszivitáshoz, sebességhez, amit egy ilyen tornán minden csapat diktál. Az első negyed pofonja után jól reagáltunk, és a folytatásban már nagyobb ellenállást tanúsítottunk. A nagynevű Buducnost ellen igazi egylabdás találkozót játszottunk, a tizenötpontos különbség csak az utolsó pár percben alakult ki, addig abszolút nyitott, ki-ki meccs volt. Hatalmasat küzdöttünk, Radnóti, Szopori és Halász hősies vezérletével húztuk be a mérkőzést. A torna lebonyolításának köszönhetően csoportmásodikként a bronzéremért küzdhettünk meg a Cedevita Juniorral.

Ez a mérkőzés is sokat adott nekünk, mindenki több játéklehetőséghez jutott, amellyel kiválóan éltek is a fiúk. A fiatalabbjaink és az újonnan csatlakozó játékosaink egyaránt jó teljesítményt nyújtottak az idősebb és rutinosabb gyerekeink mellett.
Az NKA Pécs mérkőzései:
Csoportkör:
NKA Pécs–Mega Mis Belgrad 55–74
NKA Pécs–Buducnost Podgorica 76–61
Bronzmeccs:
NKA Pécs–Cedevita Junior 69–47

A torna végeredménye: 1. Mega Mis Belgrad, 2. Realway Sarajevo, 3. Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs, 4. Cedevita Junior, 5. Buducnost Podgorica, 6. Triglav Kranj.

(Kiemelt kép forrása: NKA Pécs)