UtánpótlásSport
2024. szeptember 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-09-12 16:18

Szombaton jön a Kosárlabdázás Napja a Ludovika Arénában

Szombaton, szeptember 14-én tartják a Magyar Kosárlabdázás Napja elnevezésű rendezvényt a Ludovika Arénában, ahol megrendezik a szabadtéri kosaras évad, az Audi Streetball-bajnokság döntőit, valamint a sportág korábbi és jelenlegi legjobbjait is köszöntik és díjazzák.

A várható rossz időre való tekintettel végül nem a Hősök tere, hanem a Ludovika Aréna ad otthont szombaton a Magyar Kosárlabdázás Napjának. A hazai szövetség (MKOSZ) tájékoztatása szerint ezen a napon délelőtt rendezik meg az Audi Hungária Streetball-sorozat záró állomását, míg délután következnek a döntők – jó néhány látványosnak érkező kiegészítő programmal egyetemben.

Emellett az eseményen veszi át megérdemelt életműdíját a korábbi kiváló nemzetközi játékvezető, Berki János, illetve köszöntik az első és eddig egyetlen magyar kosarasként az amerikai profi ligában, az NBA-ben 25 éve pályára lépő Dávid Kornélt. Mellettük több játékost, edzőt és sportvezetőt is díjaznak, így például az elmúlt évad legjobb korosztályos játékosai, illetve a legjobb utánpótlásedzők is most vehetik át az elismeréseiket. A rendezvény háziasszonya az idén visszavonult, Euroliga-győztes Fegyverneky Zsófia lesz.

Az integráció jegyében játszanak majd speciális olimpiai és kerekesszékes csapatok, s a tervek szerint gálamérkőzés is lesz korábbi élsportolók, influenszerek, sportvezetők részvételével.

A programot többek között a Face Team akrobatikus kosaras bemutatója, valamint a szabadtéri kosaras körökben Szöcske becenévre hallgató Pap Dániel zsákoló bemutatója is színesíti majd.

(Kiemelt kép forrása: MKOSZ)