UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-09-15 19:06

„A magyar utánpótlásnak mindenben fejlődnie kell” – Báder Márton

A Sopronban megrendezett nemzetközi utánpótlástornán neves szakemberek részvételével rendeztek kerekasztal-beszélgetést.

Az esemény kerekasztal-beszélgetésének témája a tehetséges játékosok kiválasztása és fejlesztése az utánpótlásban, valamint az utánpótlás-játékosok felnőtt csapatokba való beépítésének problémái nemzetközi összehasonlításban volt. Az eseményen részt vett Harald Stein (a Vasas Kosárlabda Akadémia felső korosztályainak szakmai irányításáért felelős vezetője), Gapser Potocnik (a Sopron KC vezetőedzője), Prato Patricio (Stella Azzura), Michael Rachovitsas (Panathinaikos), Vladimir Bogojevic (Alba Berlin) és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Báder Márton is.

A magyar utánpótlásnak mindenben fejlődnie kell

 – idézi Bádert a bb1.hu. – Amikor én húszévesen kikerültem külföldre, akkor minden gyorsabb, nehezebb és keményebb volt, nem azért, mert nagyobbak lettek volna nálam. A kosárlabda egyszerű játék. A kulcs, hogy milyen intenzitással és sebességgel végzed a gyakorlatokat. Voltak rossz tapasztalataim, edzőképzéseken láttam edzőket, akik abban különböztek a külföldi szakemberektől, hogy mit vártak el a játékosoktól, milyen sebességben várták el, hogyan kommunikálnak. Ezt akarjuk megtanulni, ugyanis le vagyunk maradva hozzájuk képest, remek eredményeik vannak. Az ilyen tornák remek esélyt adnak nekünk erre.”

(Kiemelt képünk forrása: bb1.hu)