UtánpótlásSport
2024. szeptember 21.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-09-16 17:19

A Budapesti Honvéd címet védett a csapatbajnokságon

A Budapesti Honvéd megvédte címét a számos utánpótláskorú versenyzőt felvonultató atlétikai csapatbajnokságon.

A múlt hét végén az MTK Budapest bázisa, a Lantos Mihály Sportközpont adott otthont az idei atlétikai csapatbajnokságnak. Ez a viadal mindig különleges a sportág képviselői számára, hiszen egyes versenyszámok specialistái több másikban is megmutatják magukat és az egyéni érdekeket háttérbe szorítva igyekeznek minél több ponttal segíteni egyesületüket.

A „Mindent a csapatért!” mottójú megméretésen ezúttal is számos utánpótláskorú atléta állt rajthoz,

és bár az idei csúcsformák nem erre a két napra voltak időzítve, korosztályos országos rekord is született.

A Kopp Békéscsabai AC ígérete, Kovács Alexandra 5000 méteres gyaloglásban javította meg U20-as, egyben U23-as hazai rekordját, amely most már 22:00.25 perc (korábbi 22:06.11 volt).

A kedvezőtlenebb időjárással együtt is remek hangulatú, izgalmas versenynapok után az első divízióban a Budapesti Honvéd érdemelte ki az első helyet, amely így megvédte címét. Az ezüstérmek a MATE-GEAC sportolói nyakába kerültek, míg a harmadik helyen az FTC zárt, kevéssel megelőzve az A-Plast Ikarus BSE-t.

Kriszt Sarolta (jobbra) 400 m-en nyert a MATE-GEAC színeiben Fotó: Zsigmond László/MASZ

Az első divízióban a legfiatalabb győztes a 17 éves Bátori Lilianna lett. A Vasas U18-as Európa-bajnoka és U20-as vb-negyedik helyezettje 183 centivel nyert magasugrásban. Továbbá U20-as versenyzőként ért célba elsőként a gödöllőiek két kitűnősége, Kriszt Sarolta (400 m, 53.84) és Sulyán Alexa (100 m, 11.77).

Részletes eredmények:
1. divízió
2. divízió
3. divízió

(Kiemelt képünkön: a Budapesti Honvéd bajnokcsapata Fotó: Zsigmond László/MASZ)