UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-09-18 20:40

Döntetlent játszott az U18-as válogatott a bosnyákokkal felkészülési meccsen

Hiába játszott jelentős fölényben az U18-as labdarúgó-válogatott a bosnyákok elleni felkészülési mérkőzésen Telkiben, végül meg kellett elégednie a döntetlennel, amelyet a 94. percben szerzett góllal sikerült bebiztosítania.

Az észak-macedónok augusztusi 5–0-s legyőzése után az U18-as labdarúgó-válogatott ismét hazai pályán játszott nemzetközi felkészülési mérkőzést, ezúttal a bosnyák válogatottat fogadta Telkiben.

Az mlsz.hu beszámolója szerint az első lehetőség a magyar válogatott előtt adódott, a bal oldali szöglet után Szekér fejelt teljesen tisztán, öt méterről a kapu fölé. Nem sokkal később Kovács Patrik szabadrúgása után védett a bosnyákok kapusa. A folytatásban is a magyar válogatott irányított, de a labdabirtoklási fölényt a szünetig nem sikerült további helyzetekre váltani. A 38. percben váratlanul vezetést szerzett a bosnyák csapat, Admir Gojak szerzett labdát a magyar térfélen, majd észrevette, hogy Bozó Mirkó kinn áll a kapujából, és a felezővonalról a hazai kapu jobb oldalába ívelt (0–1). A szünetig nem alakult ki újabb lehetőség, a vendégek zárták előnyben a félidőt.

A fordulás után jelentős mezőnyfölényben futballozott a magyar csapat, de a felállt védelem ellen sokáig nem tudtak a mieink nagyobb helyzeteket kialakítani. A bosnyákok az eredmény tartására törekedtek, ezért nem jelentettek veszélyt a kapura, a védekezésüket azonban jól megszervezték, nehéz volt megtalálni a bejátszható területeket. Egy-egy alkalommal azért sikerült megbontani a vendégek védelmét, de a befejezések nem voltak pontosak, a legnagyobb helyzet a 89. percben alakult ki, amikor Mondovics Kevin közelről a keresztlécet találta el, majd a 91. percben Somogyi Ádám is eltalálta a kapufát. Már-már úgy tűnt, a bosnyákok megnyerik a mérkőzést, de

a 94. percben góllá érett a nyomasztó fölény: Mondovics fejesével alakult ki az 1–1-es végeredmény.

„A játékosok hozzáállásáról csak a legjobbakat mondhatom, mindent kiadtak magukból a mérkőzésen, a küzdeni tudásukra nem lehetett panasz – mondta a lefújás után Kemenes Szabolcs szövetségi edző. – 

Az más kérdés, hogy így is meg kellett szenvednünk a döntetlenért, hiszen hiába nem volt a bosnyákoknak egyetlen kidolgozott helyzetük sem a mérkőzésen, egy labdavesztésünk után félpályás gólt lőttek, majd beálltak védekezni, és alaposan megnehezítették a dolgunkat.

Ezen a napon a szerencse sem állt mellettünk, de a futballban előfordulnak ilyen meccsek, és annak azért örülök, hogy a legvégén sikerült döntetlenre menteni az összecsapást. Minden mérkőzésből lehet tanulni, a maiból elsősorban azt, hogyan lehet a mélyen védekező, szervezett csapatok ellen hatékonyan támadni, bízom benne, hogy  sikerül ezen a téren is előrelépnünk a jövőben."

MagyarországBosznia-Hercegovina 11 (01)
Magyarország: Bozó Mirkó - Lakatos Noel (Kenéz Kristóf, 68.), Pál Barna, Szekér Botond (Koncz Dávid, 77.), Vitályos Viktor - Egri Imre, Madarász Ádám (Somogyi Ádám, 81.), Hős Zsombor (Miskolczi Domonkos, 68.), Barkóczi Barnabás (Kancsij Artúr, 46.) - Kovács Patrik (Csucsánszky Zoltán, 77.), Mondovics Kevin
Gólszerző: Mondovics 94., ill. Gojak 38.

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)