UtánpótlásSport
2024. szeptember 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-09-20 11:06

Több ezer gyerek focizik a hazai grassroots-fesztiválokon

A szeptember 23-tól 27-ig tartó grassroots-héten több hazai futballklub fesztiválhangulatot teremtve várja sporttelepén az általános iskolás gyerekeket.

Az MLSZ portálja arról számol be, hogy az utóbbi 10 évben Magyarországon a labdarúgás tömegbázisa a korábbi terveket messze meghaladóan szélesedett köszönhetően többek között az Európában is jó példaként működő OTP Bank Bozsik-programnak. Az Intézményi és Egyesületi Bozsik-programban

összesen 180 ezer gyermek vesz részt.

Azzal, hogy a szövetség új kezdeményezésként összefog a klubokkal az Európai Sporthét, s egyúttal a grassroots-hét szervezésében, egy igazán nagyszabású eseményre lehet számítani, hiszen országszerte lehetőség nyílik az általános iskolásoknak a focis programokon (mérkőzések, célba rúgás stb.) való részvételre. Ennek köszönhetően a szövetség az eddigi évek Tanévnyitó Fesztiváljain megszokott 900 fős létszám helyett idén több ezer gyermek megmozgatására készül.

A legtöbb klub szeptember 27-én, a Magyar Diáksport Napján teremt fesztiválhangulatot sporttelepén. Kisebbek mellett olyan tradicionális, nagy klubok várják szeretettel a gyermekeket, mint a Budapest Honvéd FC, a DVTK, a Kecskeméti TE, az MTK, a Paksi FC és az Újpest FC. Az OTP Bank Ligában szereplő klubok meglepetésvendégekkel is készülnek a sportaktivitásokra, várhatóan az első csapatuk játékosgárdájából. A fesztiválokon részt vevő iskolák és gyerekek a sportélményen túl a szövetség által biztosított ajándékokkal (labdák, focis tematikájú könyvek, dedikáló kártyák Fair Play üzenetekkel stb.) is gazdagodnak. Az érdeklődőknek több helyszínen stadiontúrán való részvételre is lehetőségük nyílik.

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)