UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2024-09-25 20:27

Jákó Miriam duplázott, Rédecsi Máté csúcsot lőtt a felnőtt ob-n

A pisztolyos Jákó Miriam többek között Major Veronikát megelőzve nyert felnőtt országos bajnokságot; Rédecsi Máté rekorddal győzött.

A sportlövők 25 és 50 méteres országos bajnokságán több fiatal is remekül szerepelt, az egyik ilyen volt a még juniorkorú Jákó Miriam.

A Cél-Tudat SE 20 éves kiválósága

a nők 25 méteres pisztolyos versenyének döntőjében 36 találattal győzött az olimpiai bronzérmes, 33 találattal záró Major Veronika,

valamint a bronzérmes, szintén 20 esztendős Domsits Olívia (24) előtt.

Major egyébként ötkarikás formában lőtt, az alapversenyt 590 körrel nyerte meg az ugyanúgy kiemelkedően teljesítő, 587 kört elérő Jákót megelőzve. Jákó aztán duplázott, hiszen 544 körrel az 50 méteres pisztolyos open számban is az élen végzett, míg a Major sikerét hozó 25 méteres standard pisztolyos open viadalon a harmadik lett.

Jákó Miriam duplázott a felnőtt ob-n Forrás: MSSZ

A férfiak mezőnyében a Budapesti Honvéd 20 éves versenyzője, Rédecsi Máté nagyszerűen lőtt, és 29 találatos országos rekorddal győzött a gyorstüzelő pisztolyos versenyszámban.

Rédecsi Máté Forrás: MSSZ

A felnőttek mellett az ifjúsági korosztály is megmérette magát. A KSI pisztolyos reménysége, Szabó Barna Ádám triplázott, miután gyorstüzelő pisztollyal, standard pisztollyal és 50 méteren sem talált legyőzőre.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: Jákó Miriam Forrás: MSSZ)