UtánpótlásSport
2024. szeptember 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2024-09-27 20:36

Remek formában kezdte az Újpest az osztrák-magyar juniorbajnokságot

Címvédőként az Újpesti Jégkorong Akadémia juniorcsapata hat forduló után öt győzelemmel és egy vereséggel a tabella második helyén áll az osztrák bázisú korosztályos bajnokságban.

Mint arról beszámoltunk, az Újpesti Jégkorong Akadémia nyerte a juniorok rangadóját a Szuperkupa-döntő előmeccsén a fehérvári Alba Arénában, miután a regnáló osztrák U20-as bajnok fővárosi lila-fehérek magabiztosan, 4–0-ra legyőzték az előző évadban a hazai U21-es bajnokságot megnyerő FEHA19 csapatát. (A találkozó egyébként osztrák juniorbajnoki meccs is volt egyben.)

Az említett kiemelt összecsapás óta Árkovics Bálint tanítványai már újabb két meccsen is túl vannak: előbb hazai pályán 1–0-ra, majd idegenben 4–1-re verték a Budapest Jégkorong Akadémia együttesét. Ezzel az Újpest hat fordulót követően 5/1-es mérleggel a tabella második helyén áll (azonos pontszámmal az éllovas Salzburggal) az osztrák bázisú korosztályos bajnokságban.

Alapvetően egyik győzelmünk sem volt könnyű, és jóval szorosabb mérkőzéseket vívtunk ahhoz képest, mint amit az egyes végeredmények mutatnak 

– mondta Árkovics Bálint vezetőedző az Utánpótlássportnak. – Láthatóan eddig kifejezetten gyorsan, és viszonylag zökkenőmentesen tudunk haladni a tanítást, a játékosok egyéni fejlesztését illetően. Az persze némiképp megkönnyíti a dolgunkat, hogy egy-két kisebb változtatást leszámítva ugyanabban a struktúrában, ugyanazokkal az edzésmódszerekkel végezzük a munkát, mint az előző évadban, így a fiatalok tisztában már vannak az elvártakkal, ugyanis az alsóbb korosztályokban is hasonló rendszerben játszanak a csapataink. Mindemellett azon sem változtattunk, hogy

továbbra is rendkívül fiatal kerettel – ezúttal szinte kizárólag U18-as korúakkal – szerepelünk az osztrák U20-as ligában. Ráadásul a legígéretesebb juniorjaink közül négy játékosunk is már az Erste Ligás felnőttcsapat tagja, így rájuk jelenleg nem számíthatunk.

Ugyanakkor azt persze örömteli látni, hogy eközben ők jól beilleszkedtek, megtalálták a helyüket a nagycsapatban, és megfelelően segítik az idősebb, rutinosabb társakat."

Árkovics Bálint csapata a legutóbbi négy meccsét megnyerte az osztrák-magyar juniorbajnokságban Forrás: Újpesti Jégkorong Akadémia

Az Újpest a Villach (7–4), illetve a Fehérvár (7–0 és 4–0) és a BJA (1–0, 4–1) kétszeri-kétszeri legyőzése mellett az eddigiekben kizárólag a ferlachi Nordic Hockey Academy gárdájától szenvedett vereséget (3–5).

„Azt mondhatom, jó úton haladunk az építkezés terén.

Az edzéseken remek a hangulat, ugyanakkor ezzel egy időben a hozzáállásra sem lehet panasz, tényleg nagy a versengés a játékosok között.

Azt vallom, ez a fejlődés elsődleges kulcsa, hogy a hétköznapokban is egytől egyig mindenki beleteszi a munkát, és odafigyel a legapróbb részletekre is. Azt viszont szeretném leszögezni, még nagyon az idény elején járunk, éppen ezért pusztán az eredményekből és a tabellán elfoglalt aktuális pozíciónkból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Csak lépésről lépésre haladunk, mindig a következő meccs megnyerése a legfontosabb feladat. Az a cél, hogy folyamatosan az élmezőnybe tartozzuk, és ezzel elkerüljük az osztályozókat a bajnokság egyes szakaszaiban. Első körben nyilván majd a rájátszásba jutást szeretnénk kiharcolni, tehát egyelőre nem álmélkodunk a bajnoki címvédésről."

(Kiemelt kép forrása: Újpesti Jégkorong Akadémia)