UtánpótlásSport
2024. szeptember 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

A hónap utánpótlásedzője GEREVICH GYÖRGY NEVELŐEDZŐI DÍJ

2024-09-27 19:36

Utánpótlásedzőket ismertek el

A Magyar Edzők Napja péntek esti gálaestjén utánpótlásedzők is elismeréseket vehettek át. Az év utánpótlás edzője Kocsis Márta úszótréner lett, a Kemény Ferenc nevelőedzői életműdíjat Agócs Mihály kajak-, a Gerevich György nevelőedzői díj harmadik negyedévi kitüntetését Harsányi Mária kosárlabda-, Jámbor Gyöngyi öttusa- és Papp András tekvondóedző kapta.

A Puskás Aréna VIP termében tartott Magyar Edzők Napja gálaestjén – a Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria által alapított – A hónap utánpótlás edzője díjhoz kapcsolódó

Az év utánpótlásedzője díjat Kocsis Márta vehette át.

A Tatabányai Vízmű SE úszótrénere – a sportág egyik legnagyobb hazai ígéretének tartott Jackl Vivien felkészítője a havi díjat korábban már kétszer is elnyerte.

A HM Sportért Felelős Államtitkársága kezdeményezésére életre hívott Gerevich György nevelőedzői díjat – amelyet a sportirányítással együttműködve a Nemzeti Sportügynökség, a Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Edzők Társasága az idén közösen hozott létre – a korábbi hat szakember után ezúttal újabb három érdemelte ki: Harsányi Mária, Tarr KSC Szekszárd U12-es leány kosárlabdacsapatának, Jámbor Gyöngyi a KSI öttusaszakosztályának és Papp András, a Tájfun SE ifjú tekvondósainak edzője.

A Kemény Ferencről elnevezett nevelőedzői díjat az alapítók Agócs Mihálynak, a KSI kajakedzőjének ítélték oda.

(Az elismerést távollétében Zsoldos Péter, a KSI elnöke vette át.)

Az év utánpótlásedzője díjjal és a nevelőedzői életműdíjjal egymillió, a Gerevich-díjjal 250 ezer forint pénzjutalom jár.

Az eseményen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hangsúlyozta:

„Az edzőnek egyszerre sportszakembernek, pedagógusnak, pszichológusnak és karmesternek is kell lennie, aki össze tudja hangolni a sporttudomány legújabb információit.

Az edzői szakma csodálatos hivatás, ami nincs kellő reflektorfényben, ezért az a célunk, hogy a trénerek anyagi és társadalmi megbecsültségét növeljük.

Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társasága elnöke kiemelte:

„Köszönetet kell mondanunk minden magyar edzőnek az áldozatos munkájukért, illetve azért, hogy értékes embereket neveltek. Örömmel láttam, hogy a szeptember huszonötödikei Magyar Edzők Napján több ezer sportoló mondott hálát a mesterének.”

Wachtler Tamás, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója elmondta:

„Boldogok vagyunk, hogy kilépve a hagyományos szponzori szereplőből, közvetlenül támogathatjuk az utánpótlásedzőket, ezáltal társadalmi és sportszakmai területen is segítséget tudunk nyújtani.”

(Kiemelt képünk fotósa: Mura László)