UtánpótlásSport
2024. szeptember 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-09-28 18:28

A NEKA ad otthont a leány serdülő kézilabda-válogatott kiválasztójának

A NEKA otthonában szerepelnek válogatón a serdülőkorú kézilabdázó lányok.

A NEKA ad otthont a leány serdülő kézilabda-válogatott kiválasztójának, ahol hatvanhat ifjú tehetség mutatja be tudását a Pigniczki Krisztina szövetségi edző vezette szakmai stábnak. A korosztályos nemzeti együttes legnagyobb eseménye a nyílt Európa-bajnokság lesz – írja az akadémia honlapja.

„Már volt egy központi seregszemle, ahol hatvanhat gyereket választottak ki, mi most velük dolgozunk – fogalmazott Pigniczki Krisztina, a magyar leány serdülő kézilabda-válogatott szövetségi edzője. – Ezen a héten az a feladatunk, hogy

felmérjük a fiatalok kézilabdatudását és ez alapján szűkítsük a keretet.

Akiket most nem választunk ki, az ő fejlődésüket is természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük az U15-ös és az U16-os bajnokságban, illetve az edzőikkel is egyeztetünk, ki, hol tart, s ha úgy adódik, megkapják a lehetőséget. A cél, hogy a 2026-os nyílt Európa-bajnokságra egy ütőképes csapatot alakítsunk ki, azaz egy kétéves folyamat részei vagyunk.”

A minap vált hivatalossá, hogy Pigniczki Krisztina, aki Golovin Vlagyimir segítője volt a felnőtt válogatottnál, veszi át a serdülő nemzeti együttes irányítását.

„Nagy kedvvel és motivációval kezdtük el a munkát, hiszen a jövőt építjük – tette hozzá a szövetségi edző, aki játékosként 2000-ben Európa-bajnokságot nyert, a sydney-i olimpián és a 2003-as vb-n pedig a dobogó második fokára állhatott fel. – Óriási a különbség a két feladat között, hiszen a fiatalokat tanítani, nevelni és terelgetni kell. Hatalmas a felelősségünk, hiszen – a klubedzőkkel közösen – remélhetőleg a jövő felnőtt válogatott játékosaival foglalkozunk. Fontos, hogy a kis kézilabdázóink járják végig a szamárlétrát, lépésről lépésre haladjanak, s a képzésük során szorosan együttműködjünk a klubokkal, hiszen így folyamatos és töretlen lesz a fejlődésük.”

Pigniczki Krisztina kiemelte: nagyon jól érzik magunkat a NEKA-n, de szerinte nemcsak nekik, hanem minden ide érkező együttesnek adottak a feltételek a nyugodt, minőségi munkához a Nemzeti Kézilabda Akadémián.

(Kiemelt fotó: NEKA/Tompos Gábor)