UtánpótlásSport
2024. szeptember 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-09-28 09:10

Most jön a java – immár juniorként találkozott az ifjúsági vb-bronzérmes leányválogatott

Először járt edzőtáborban juniorként a nyáron ifjúsági vb-bronzérmet szerző leány kézilabda-válogatott, ami után Bohus Beáta szövetségi edzővel beszélgettünk.

Mint korábban megírtuk, az eredeti tervektől – miszerint a nyár végén bekövetkező váltások után is az eddigi szövetségi edzők irányítják a korosztályos leány kézilabda-válogatottakat – eltérően Szilágyi Zoltán nem dolgozik a folytatásban a junior nemzeti csapattal, ugyanis a felnőtt női válogatott kapitánya, Golovin Vlagyimir másodedzője lett, az illetékesek pedig úgy döntöttek, a korosztályos együttesek mellett továbbra is maradnak azok a szakemberek, akik a legutóbbi két évben foglalkoztak velük.

Így történt meg, hogy a 2006-os és 2007-es születésű lányok alkotta, augusztusban még ifjúsági világbajnoki bronzérmet szerző csapatot továbbra is Bohus Beáta szövetségi edző és a stábja vezeti, amely ezen a héten tartotta meg az immár juniorkorú fiataloknak az első őszi összetartást.

A lányok Gyálon edzettek hétfőtől csütörtökig, pénteken pedig a felnőtt női NB I-ben szereplő Vasas együttesével játszottak felkészülési mérkőzést.

„Az eddigi szisztéma alapján kétévente adtuk fölfelé a gyerekeket a következő stábnak a korosztályváltásnál, ebben az esetben is arra számítottunk, hogy az ősztől majd a 2008-as és 2009-es ifikkel dolgozunk együtt. Szintén nagyon erős, tehetséges kézilabdázókból álló korosztályról van szó. Magyar emberként

óriási megtiszteltetés a nemzeti csapattal foglalkozni, teljesen mindegy, melyik évjáratról van szó

 – mondja Bohus az Utánpótlássportnak.

A szakember azt hangsúlyozza, fontos szakasz kezdődik a lányok pályafutásában.

„Izgalmas hónapok, évek jönnek, hiszen

odaértek a felnőttmezőny küszöbére, a felméréseknél már ezeknek a sztenderdeknek kell megfelelni, most látjuk majd őket felnőtté válni.

Kíváncsi vagyok, hogyan tudják ezeket az akadályokat megugrani, ebben kell őket segítenünk. Többen klubot váltottak, van, Fazekas Virág pedig Dániába igazolt; mindenkit kérdezgetünk, milyenek az új benyomások, sikerül-e a beilleszkedés, hiszen rengeteget tanulhatnak az új csapatukban. Egy biztos, a hangulatra továbbra sem lehet panasz, mivel a vébén valódi csapattá alakultunk; ezt ezekben a napokban is bizonyították.”

(Kiemelt képünkön: a magyar játékosok a nyári ifjúsági vb-n Forrás: IHF)