UtánpótlásSport
2024. szeptember 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2024-09-30 17:49

Két éremmel zártak a magyarok az U19-es vb-n

Az U19-es öttusázók litvániai világbajnokságán a leánycsapat és a leányváltó állhatott fel a dobogóra.

A litvániai Druskininkai városa volt a házigazdája az U19-es öttusázók idei világbajnokságának.

A megméretésen a magyar küldöttség két érmet érdemelt ki. A leányváltók nyitó napi viadalán Králl Dóra és Nyerges Réka mindegyik versenyszámban az élmezőnyhöz tartozott, majd a duó a záró, kombinált számot a harmadik helyről kezdte meg. A kettős végül a csehekkel nagyot küzdve megőrízte pozícióját, és harmadik helyen ért célba. A lányok júliusban a spanyolországi U19-es Eb-n kevéssel maradtak le a dobogóról, és zártak a negyedik helyen.

Ezúttal bronzéremmel térhettek haza.
Vb-harmadik lett a leányváltó Forrás: UIPM

A lányok egyéni döntőjében (melybe mind a négy versenyzőnk bejutott) a záró, kombinált számot Zemán Zóra bronzérmes pozícióból kezdte, végül az ötödik helyen zárt a negyedik Haraszin Linda mögött, aki bravúros teljesítménnyel a tizedik helyről futott fel. A laser run kitűnően ment Mészáros Emmának is, aki a tizenkettedik helyről indulva zárkózott fel honfitársaihoz, és lett a hatodik.

A három előkelő helyezés csapatban ezüstérmet ért.
Haraszin Linda teljesített egyéniben a legjobban a vb-n: negyedik lett Forrás: UIPM

A döntőben továbbá Herbák Emma a 25. lett, míg az egyetlen finalista fiúversenyzőnk, Gyurka Hugó a 11. helyen fejezte be a vb-t.

Ez a korosztály az idén júliusban a Barcelona melletti Sant Boi de Llobregatban rendezett U19-es Európa-bajnokságon már egyszer kitett magáért.

A fiúk Eb-döntőjében Marschall Attila nagyszerű versenyzéssel nyert aranyat, míg a dobogó harmadik fokára Gyurka Hugó állhatott fel. Fábián Máté a kilencedik lett, így csapatban a két előtte végző honfitársával Eb-címet ünnepelhetett, Kiss-Szőlősi Álmos pedig a 29. helyen zárt. Majd a lányok döntőjében Zemán Zóra hagyta maga mögött a teljes mezőnyt, és lett Európa-bajnok, Mészáros Emma ezüstöt érdemelt ki, míg Haraszin Linda a hatodik, Herbák Emma pedig a nyolcadik helyen végzett. A kitűnő szereplésnek köszönhetően a Zemán, Mészáros, Haraszin trió is kontinensbajnok lett. A vegyes váltók küzdelmeiben végül Marschall és Zemán szerzett még egy ezüstöt.

(Kiemelt képünkön: az ezüstérmes leánycsapat Forrás: UIPM)