UtánpótlásSport
2024. október 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-10-01 14:39

A 18 éves Haverkampf Bence a Pro Reccóban folytatja

A férfi vízilabda ob I-es Ferencváros a 2024–2025-ös idényre kölcsönadta a 18 éves Haverkampf Bencét a Bajnokok Ligája rekordgyőztesének, az olasz Pro Recconak.

A 18 éves játékos hétfő este már el is köszönt társaitól a zöld-fehérek ifjúsági együttesében, a következő napokban pedig kiköltözik a Ligúr-tenger partján fekvő városba, ahol korábban három magyar olimpiai bajnok, Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert is sikert sikerre halmozott – írja az NSO.

„Épp ültem a népligeti étteremben, amikor anyukám küldött egy üzenetet, hogy Süni bá (Nyéki Balázs) szeretne velem beszélni. Hívtam és kérdeztem, hogy baj van? Miről van szó? Erre azt felelte, hogy el kellene mennem a Pro Reccóba… Először azt hittem, hogy viccel" – idézi a klubhonlap Haverkampf Bencét.

Az FTC vezetőedzője, Nyéki Balázs a projekt részleteiről mesélt: „Vasárnap kint voltam a Szőnyi úton, a BVSC–Pro Recco Eurokupa-selejtezőn, amelyen üzenetet kaptam Madaras Norberttől, hogy a meccs után lesz egy gyors megbeszélésünk az olasz klub vezetőivel. Kiderült, hogy szeretnének kölcsönvenni valakit a Fradiból. Egy tehetséges fiatal játékosra volt szükségük, aki segítség lehet számukra. Én ajánlottam Bencét, aki a megállapodás szerint egy évig játszik a Reccóban kölcsönben. Egyelőre az olasz bajnokságban szerepelhet, januártól pedig a nemzetközi kupaporondra is benevezhetik, mert most az FTC BL-keretében volt bejegyezve.”

Haverkampf Bence hozzátette: 

Eléggé izgatott vagyok, mivel gyerekkori álmom volt, hogy egyszer a Pro Recco játékosa lehessek. Még fel sem fogtam teljesen ezt az egészet.

(Kiemelt képünkön: Haverkampf Bence Forrás: fradi.hu)