UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-10-01 16:15

Bemutatkozott az NB I/A-csoportban Josepovits Kinga és Kecsmárik Olívia

Az NKA Universitas Pécs két korosztályos válogatott növendéke, a 16 éves Josepovits Kinga és a 15 éves Kecsmárik Olívia is bemutatkozott a Cegléd elleni fölényes győzelme alkalmával a női felnőttélvonalbeli kosárlabda-bajnokságban.

Agresszivitásban, sebességben és védekezésben is abszolúte felülmúlta az öt akadémistával felálló NKA Universitas Pécs együttese az NB I-es bajnokság első fordulójában a Ceglédet. A 103–36-os végeredménynél azonban sokkal fontosabb, hogy két fiatal játékos, Josepovits Kinga (16) és Kecsmárik Olívia is bemutatkozhatott az élvonalban, előbbi pedig első pontjait is megszerezte a női élvonalban. A pécsi nevelőműhely sportigazgatója, Éles Péter szerint fontos állomás volt a pénteki találkozó, és nemcsak a játékosok, hanem az akadémia életében is.

Nagyon fontos mérföldkő ez a két játékos karrierjében, ugyanakkor ez remek visszajelzés nekünk is arról, hogy jó úton haladnak. A mi csapatfilozófiánk továbbra is a fiatal játékosok beépítéséről szól,

az idei keret összeállításában is külön hangsúlyt fektettünk arra, hogy a fiatal tehetségeinknek jusson elsősorban megfelelő és minőségi edzésidő, ugyanakkor a szóban forgó fiatalok kapjanak játéklehetőséget is, ha rászolgálnak erre. Biztos vagyok benne, hogy Kinga és Olívia mellett további reménységek is bemutatkoznak majd a szezon során a legfelső osztályban és az akadémián szerzett tudást kamatoztatják a felnőttmezőnyben" – mondta Éles Péter a klub honlapján.

(Kiemelt képen: Josepovits Kinga (balra) és Kecsmárik Olívia Forrás: NKA Pécs)