UtánpótlásSport
2024. október 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2024-10-02 17:20

Szeleczki Szabina ötödik lett a dusanbei junior-világbajnokságon

Közel járt az éremszerzéshez Szeleczki Szabina a tádzsikisztáni junior-világbajnokság első napján. A Budapesti Honvéd 19 éves dzsúdósa kiválóan menetelt el egészen a legjobb négyig, utána viszont az elődöntőben és a bronzmeccsen is alulmaradt, így az ötödik helyen végzett a 48 kilósok mezőnyében.

Öt magyar cselgáncsozó lépett tatamira szerdán a dusanbei junior-világbajnokság nyitó napján. Közülük az EYOF-ezüst- és ifjúsági Eb-bronzérmes Szeleczki Szabina (48 kg) jutott a legtovább. Szabó Tibor tanítványa a grúz Julieta Rodonaja legyőzésével kezdett a legjobb 32 között, majd a kanadai Heidi Quach sem jelentett akadályt neki, így már a legjobb nyolc között találta magát. A Budapesti Honvéd ígérete aztán a legjobb négy közé kerülésért – hosszabbításos, nagy csatában – az orosz Lana Filkinát is felülmúlta. Az elődöntőben azonban a magyar lány vereséget szenvedett a későbbi aranyérmes, kínai Xinran Huitól, majd a bronzmeccsen a brazil Clarice Ribeiróval sem bírt, így

Szeleczkinek végül be kellett érnie az ötödik hellyel.

A női 48 kilós súlycsoport másik magyar versenyzője, Hársvölgyi Tamara egy győztes meccs után a nyolcaddöntőben esett ki. A mieink első számú éremesélyese, a tallinni korosztályos Eb-n bronzérmet szerző Mamira Luca (52 kg) a legjobb 32 között búcsúzott. A férfiak 66 kilós kategóriájában Gábor Áron és Kollár Sebestyén is egy-egy győzelemmel és vereséggel zárt, mindketten a legjobb 16-ig jutottak.

Csütörtökön Vég Luca (57 kg) szereplését figyelhetjük.

(Kiemelt képen /archív/: Szeleczki Szabina és Szabó Tibor szövetségi edző Forrás: EJU)