UtánpótlásSport
2024. október 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-10-06 13:23

Még két Eb-selejtező vár az U21-es válogatottra

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott október 10-én Máltával játszik hazai pályán Európa-bajnoki selejtezőt, majd október 15-én Belgiumba utazik.

Már matematikai esélye sincs az U21-es magyar labdarúgó-válogatottnak kijutni a 2025-ös Európa-bajnokságra. Szélesi Zoltán csapata a csoport negyedik helyén áll, hat ponttal lemaradva a második, még kvalifikációt érő helyen lévő Skóciától. Két forduló ugyan még hátra van a selejtezőből, de a skótokat már nem előzhetik meg a mieink az egymás elleni eredmények miatt. Spanyolország megnyerte a csoportot, így ott lehet a Szlovákiai kontinensviadalon.

A válogatott október 10-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban fogadja Máltát, amely ellen idegenben 3–0-ra nyert, október 15-én pedig Belgiumba utazik revansot venni a hazai pályán elszenvedett 1–0-s vereség miatt. Szélesi így nyilatkozott az mlsz.hu-nak:

„Ez lesz a 2002-es és a 2003-as korosztály utolsó két mérkőzése az U21-es válogatottban, és annak ellenére, hogy a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére már nincs esélyünk, szeretnénk szépen zárni az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. Málta ellen hazai pályán kizárólag a győzelemben gondolkodunk, míg a csoport második helyéért harcoló, nagyon erős játékosállománnyal rendelkező belgák otthonában bravúrnak számítana a pontszerzés, de ha sikerül hasonló teljesítményt nyújtanunk, mint a spanyolok elleni szeptemberi selejtezőn, akkor megnehezíthetjük az ellenfelünk dolgát, és okozhatunk meglepetést. Bár ezúttal is vannak hiányzóink, a keretünk közel optimális, és a jövő szempontjából biztató, hogy kilenc olyan labdarúgó is ki tudta harcolni teljesítményével a kerettagságot, aki az életkora alapján még a következő Európa-bajnoki selejtező sorozatban is U21-es válogatott lehet."

Az U21-es magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Dala Martin (Fehérvár FC)
Hegyi Krisztián (Motherwell)
Pécsi Ármin (Puskás Akadémia)

Védők:
Baráth Péter (Rakow
Csinger Márk (DAC)
Debreceni Ákos (Kazincbarcika)
Szabó Alex (Budapest Honvéd)
Yaakobishvili Antal (Girona)
Vas Gábor (Paksi FC

Középpályások:
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)
Eördögh András (Tatabánya)
Geiger Bálint (Újpest FC)
Komáromi György (Maribor)
Kerezsi Zalán (Puskás Akadémia)
Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Okeke Michael (Manchester City)
Vajda Botond (DVSC)
Vitális Milán (DAC)

Támadók:
Dénes Csanád (ZTE FC)
Gruber Zsombor (Ferencváros)
Németh András (Münster)
Redzic Damir (DAC)
Szűcs Tamás (DVSC)

(Kiemelt képünk forrása: MLSZ)