UtánpótlásSport
2024. október 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2024-10-07 18:08

Arany és két bronz a limai junior-világbajnokságon

Jákó Miriam arany-, Rédecsi Máté és Török Ferenc bronzéremmel zárta a limai junior sportlövő-világbajnokságot.

Az idén Peru fővárosa, Lima adott otthont a juniorkorú sportlövők világbajnokságának. A viadalon tizenhat magyar ígéret mérette meg magát a korosztályos világelitben. Hazánkat hét puskás és öt pisztolyos versenyző képviselte Dél-Amerikában, míg a korongszakág reménységei közül trapban és skeetben egyaránt két fiatalunk indult.

A legkiemelkedőbb magyar teljesítmény a vb végére maradt.

Jákó Miriam az 50 méteres pisztolyos versenyszámban 546 körös korosztályos világcsúccsal győzött.

A Cél-Tudat SE kitűnősége ezt megelőzően nagyszerűen szerepelt 25 méteren, és egyetlen hellyel maradt le a dobogóról, a negyedik lett, míg a standard pisztolyos számban a hetedikként zárt.

Jákó Miriam junior-vb-t nyert Limában Forrás: MSSZ

Az első érmünk Peruban Rédecsi Máté nevéhez fűződik légpisztollyal. A honvédos fiatal a fináléban remek teljesítményt nyújtva, 214 kört lőve nyert bronzot a 10 méteres megméretésen. Török Ferenc pedig a puskások 50 méteres fekvő versenyszámában lett csakugyan bronzérmes, 623.4 kör teljesítménnyel.

Sportlövőink esetenként átgondolatlan szervezésről és nem mindig ideális versenykörülményekről is beszámoltak, ezzel együtt többen remekül szerepeltek.

Külön dicséretet érdemel Domsits Olívia és Nagy Ákos Károly hatodik helyezése a 25 méteres pisztolyos számban, valamint Rédecsi Máté gyorstüzelő pisztollyal elért hetedik pozíciója, ugyancsak 25 méteren.

Tavaly a dél-koreai Csangvon volt a junior-vb házigazdája, és akkor a mieink két csapatéremmel tértek haza. Ezúttal három egyéni medáliával gazdagodott a gyűjtemény.

(Kiemelt képünkön: Jákó Miriam Forrás: ISSF)