UtánpótlásSport
2024. október 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2024-10-07 12:36

Szántosi és Gergely is ötödik lett a korosztályos Európa top 10-bajnokságon

Szántosi Dávid az U19-esek, Gergely Márk az U15-ösök zárt az ötödik helyen a korosztályos asztaliteniszezők lengyelországi Európa top 10-bajnokságán.

A záró játéknap előtt Szántosi Dávid (U19-es korosztály) és Gergely Márk (U15) is előkelő pozícióból, a harmadik helyről várhatta az utolsó három-három mérkőzést a lengyelországi Grodzisk Mazowieckiben rendezett ifjúsági és serdülő Európa top 10-bajnokságon.

Szántosi zárásként a lengyel Zalewskitől (3:4), a későbbi végső győztes, francia Cotontól (0:4), illetve a végül ezüstérmes, német Bertelsmeiertől (0:4) is kikapott, így 5/4-es mérleggel az ötödik helyen végzett. Gergelynek szintén nem alakult jól a vasárnap, ugyanis a román Istratétól 4:1-re, az olasz Trevisantól 4:0-ra, míg a cseh Skaldától 4:2-re szenvedett vereséget, ezzel négy siker mellett öt vereséggel fejezte be szereplését, és szintén ötödik lett.

Az U15-ös lányok között Dohóczki Nóra négy győzelemmel és öt vereséggel a hatodik, Barcsai Sophie 3/6-os mutatóval pedig a nyolcadik helyen zárt.

(Kiemelt képen: Szántosi Dávid Forrás: ETTU)