UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-10-08 20:32

„Olyan volt ez a hét, mint egy útlevél” – Chema Rodriguez

A múlt héten megfiatalított keretnek tartott edzőtábort a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodriguez.

Mint korábban megírtuk, múlt héten tartotta az első őszi edzőtáborát a férfi felnőtt kézilabda-válogatott, méghozzá megfiatalított kerettel, amelyben a 19 főből 11-en utánpótláskorúak.

Chema Rodriguez szövetségi kapitány a nem hivatalos válogatott hét után a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az összetartás kapcsán.

A következő négy évre az az elképzelésem, hogy a stábbal igyekszünk megismerni az összes fiatalt, aki szóba jöhet a jövőben, hogy elkezdjünk velük dolgozni.

Mindig azt hangoztatom, nem számít, hogy egy játékos tizenhét vagy negyvenéves, ha megvannak a megfelelő képességei és a tehetsége, akkor be fogom hívni a válogatottba – mondta Telkiben a szakember a portálnak. – Ezeknek a srácoknak általában nehezebb megmutatniuk magukat, mert kisebb csapatokban játszanak, de nekik is tudniuk kell, milyen rendszerben és stílusban kézilabdázunk a válogatottban, szeretném, hogy a jövőben ne legyen számukra minden új, hogy tudjunk haladni.” 

A kapitány szerint a fiatalok hozzáállása kulcsfontosságú a jövőre nézve.

Olyan volt ez a hét, mint egy útlevél: ha most jól érezték magukat, mindent meg fognak tenni, hogy visszajöhessenek a válogatottba.

Ugyanis az a lényeg, hogy ne csak én akarjam ezt, hanem ők is.”

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ, Kovács Anikó)