UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-10-11 12:14

Hátrányos helyzetű falvak fiataljai játszanak a Puskás Akadémián

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesülete október 13-án, vasárnap negyedik alkalommal rendezi meg a nehéz sorsú gyermekek labdarúgó országos bajnokságát, a FETE Kupát a Puskás Akadémia pályáin.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által koordinált „Felzárkózó települések"-programban a sport, azon belül a labdarúgás fontos szerepelt kap. A hátrányos helyzetű falvakban élő gyerekek számára szervezett heti rendszerességű edzések és mérkőzések minden szempontból pozitívan hatnak a fiatalok fejlődésére, közösségi életére. Ehhez a sportmisszióhoz kapcsolódva rendezi meg a szervezet évről évre a felzárkózó települések labdarúgó országos bajnokságát, azaz a FETE-kupát –írta az mlsz.hu.

A programban résztvevő, közel 500 utánpótláskorú futballista az év első felében régiós selejtezőkön vívta ki a továbbjutást. A FETE-kupán három korosztályban (U10, U12, U15) 38 csapat lép pályára október 13-án, vasárnap, a Puskás Akadémián. A döntőket az előző évekhez hasonlóan, a Pancho Arénában játsszák.

A felzárkózó települések ígéreteit célzó program megvalósításában a Magyar Labdarúgó Szövetség is partner: a 2023-ban alakult FETE-válogatottnak (U12, U16) edzéslehetőséget biztosítanak Telkiben, illetve a játékosok címeres mezben léphetnek pályára mérkőzéseiken. A tavalyi Fair play-díjas tiszaburai csapat személyesen búcsúztathatta az utazás előtt a 2024-es Európa-bajnokságon szerepelt felnőttválogatott játékosait, akik autogramokkal és fotókkal kedveskedtek a fiataloknak.

(Kiemelt képünk fotósa: Majoros Árpád Csaba / Magyar Máltai Szeretetszolgálat)