UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-10-13 17:59

A legjobbak mellett fejlődhetnek az FTC fiataljai

A felnőttek között is megkapják a lehetőséget a bizonyításra az FTC legígéretesebb vízilabdázói.

A mögöttünk hagyott nyáron is kiemelkedően szerepeltek a világversenyeiken a korosztályos vízilabda-válogattottak, a legnagyobb sikert a Korényi Balázs által irányított U18-as fiúk érték el, akik Buenos Aires-ben világbajnoki címet szereztek.

Az aranyérmes válogatottba öt játékost adott a Ferencváros,

a zöld-fehérektől Bella Csanád, Haverkampf Bence, Lugosi Csongor, Paján Bátor és Zeman Márton volt a világbajnok keret tagja (továbbá Korényi Balázs is az FTC-t erősíti a férficsapat másodedzőjeként, valamint utánpótlástrénerként).

A fiúk egyértelmű célja, hogy idővel az FTC bajnoki és kupacímvédő, Bajnokok Ligája- és európai Szuperkupa-győztes együttesében töltsenek be meghatározó szerepet. Nyéki Balázs vezetőedző az öt játékos közül egyelőre Bellának nem szavazott még bizalmat az élvonalban, az új bajnokságban három forduló alatt Zeman egy, Lugosi és Paján két meccsen játszott, a Pécs ellen mindketten gólt szereztek. Lugosi ráadásul a georgiai Dinamo Tbilisi ellen lejátszhatta az első Bajnokok Ligája-találkozóját is, melyen két góllal vette ki a részét a 16–7-es győzelemből.

Az FTC U18-as világbajnokainak köszöntése (balról: Nyéki Balázs, Korényi Balázs, Haverkampf Bence, Paján Bátor, Bella Csanád, Lugosi Csongor, Zeman Márton, Szűcs Levente Forrás: fradi.hu
Haverkampf előtt pedig különleges lehetőség nyílt meg.

A sokra hivatott pólóst a klub a 2024/25-ös idényre kölcsönadta a Bajnokok Ligája rekordgyőztesének, az olasz Pro Recconak. A Ligúr-tenger partján fekvő városban korábban három magyar olimpiai bajnok, Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert is brillírozott.

„A U18-as vébén aranyérmes fiúk az utánpótlásban az útjuk végéhez közelednek, egyben a felnőttjátékossá válásuknak nagyon az elején járnak. Sokat kell még dolgozniuk, de ezt ők is tudják. Már megtapasztalták, hogy évről-évre hogyan épül egymásra a munka. Bízom benne, hogy a következő években a felnőttcsapatban is minél többet tudnak játszani.

A Ferencvárosban úgy tekintünk rájuk, mint a jövő lehetséges pilléreire

 – nyilatkozta Nyéki Balázs a klubhonlapnak az argentínai szereplést követően.

Az utánpótlás-nevelésben is jókora tapasztalattal bíró vezetőedző egyébként a serdülőkön is rajta tartja a szemét. Az első bajnoki fordulóban Jámbor Csaba 16 évesen mutatkozhatott be az ob I-ben a Debrecen ellen.

(Kiemelt képünkön: Lugosi Csongor Forrás: fradi.hu)