UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-10-15 15:22

Baráth Péter szépen szeretne búcsúzni az U21-es válogatottól

Utolsó Európa-bajnoki selejtezőjére készül az U21-es futballválogatott, ezzel együtt a 2002–2003-as korosztály számára véget érnek az utánpótlásévek.

Kedden játssza utolsó Európa-bajnoki selejtezőjét az U21-es labdarúgó-válogatott a belgiumi Leuvenben. A magyar csapat már két fordulóval ezelőtt elvesztette matematikai esélyét is kvalifikációra, ezért csak a szép befejezésre törekedhet 18 órától. A 2002–2003-as korosztály a belgák ellen elköszön az utánpótlásévektől is, erről válogatott csapatkapitánya Baráth Péter beszélt az mlsz.hu-nak.

„Ebből a szempontból különleges mérkőzés lesz a keddi, fontosnak érzem, hogy szépen búcsúzzak az utánpótlás-válogatottól. Nehéz dolgunk lesz, hasonló mérkőzésre számítok, mint amit tavaly Budapesten játszottunk a belgák ellen. Akkor nem álltunk messze a pontszerzéstől, ellenfelünk csak a második félidőben, egy átlövésgóllal tudta megszerezni a három pontot. Azon a mérkőzésen a szünet után nekünk is voltak lehetőségeink, de el kell ismerni, hogy a játék képe alapján a belgák rászolgáltak a győzelemre. Kedden is elsősorban a szervezett védekezést kell szem előtt tartanunk, ellenfelünk várhatóan ezúttal is labdabirtoklási fölényben futballozik majd, nekünk leginkább a labdaszerzések utáni gyors akciókból lehetnek lehetőségeink."

A belgáknak kifejezetten fontos lesz az összecsapás, a második hely megszerzéséhez ugyan már egy pont is elég lenne nekik, de ahhoz, hogy esélyük legyen bekerülni a legjobb csoportmásodikok közé (így pótselejtező nélkül juthatnának ki a jövő évi, szlovákiai U21-es Európa-bajnokságra), mindenképpen nyerniük kell.

A válogatott vasárnap délelőtt még Telkiben edzett, majd útra kelt, és este érkezett meg brüsszeli szállására. A hétfő délutáni edzést már a kedden 18 órakor kezdődő leuveni Eb-selejtező helyszínén tartotta meg Szélesi Zoltán szövetségi edző.

A csoport állása az utolsó forduló előtt:
1. Spanyolország 25 pont
2. Belgium 19 pont
3. Skócia 16 pont
4. Magyarország 13 pont
5. Kazahsztán 6 pont
6. Málta 0 pont 

Ami a mieink keretét illeti, Csinger Márk a máltaiak ellen begyűjtötte a harmadik sárga lapját a sorozatban, ezért ő nem léphet pályára Leuvenben, rajta kívül a kisebb sérüléssel bajlódó Geiger Bálint sem utazott el Belgiumba. Szélesi ugyanakkor számíthat Hegyi Krisztián játékára, aki az edzőtábor elején betegség miatt kihagyott néhány edzést, de az utóbbi napokban már teljes értékű edzésmunkát végzett –írja az mlsz.hu.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Dala Martin (Fehérvár FC)
Hegyi Krisztián (Motherwell)
Pécsi Ármin (Puskás Akadémia)

Védők:

Baráth Péter (Rakow)
Debreceni Ákos (Kazincbarcika)
Szabó Alex (Budapest Honvéd)
Yaakobishvili Antal (Girona)
Vas Gábor (Paksi FC)

Középpályások:

Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)
Eördögh András (Tatabánya)
Komáromi György (Maribor)
Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Okeke Michael (Manchester City)
Vajda Botond (DVSC)
Vitális Milán (DAC)

Támadók:

Klausz Milán (NK Nafta 1903)
Dénes Csanád (ZTE FC)
Gruber Zsombor (Ferencváros)
Németh András (Münster)
Kocsis Dominik (DVSC)
Szűcs Tamás (DVSC)

(Kiemelt képünk forrása: MLSZ)