UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2024-10-15 18:20

Felföldi Szonja az eddigi legnagyobb sikerét érte el Budapesten

A 16 éves kardozó, Felföldi Szonja szerezte az egyetlen magyar egyéni érmet a kadét vívók múlt hét végi, Budapesten rendezett európai körversenyén.

Mint arról beszámoltunk, az idén is hazánkban kezdődött meg a kadétkorú kardozók és párbajtőrözők nemzetközi szereplése az új idényben, a budapesti BOK-csarnokban a múlt hét végén nagyszabású európai (egyben nyílt) körversenyt rendeztek a korosztály számára.

A magyarok egyetlen egyéni érmét a BVSC-Zugló 16 éves ígérete, Felföldi Szonja érdemelte ki a kardozók között.

Felföldi Szonját (balra) csak az elődöntőben tudták megállítani Forrás: Magyar Vívó Szövetság

Bódy István tanítványa remek vívással jutott a legjobb 16 közé, ott lengyel ellenfelet búcsúztatott, majd nagyszerű teljesítménnyel legyőzte az amerikai Natalie Tsuit, ugyanúgy 15:13-ra. Az elődöntőben egy másik, szintén amerikai színekben induló kihívó, Zhang Xuanyi ellen nem sikerült a bravúr, de akkor már a 15:10-es vereség is

nagyon értékes bronzérmet jelentett.

„A verseny előtt nagyon izgultam, mert ebben az évadban másodéves vagyok a korosztályban, és már megnőttek az elvárásaim magammal szemben – mondta Szonja a sikere kapcsán. – És csak fokozta az izgalmat, hogy az első nemzetközi verseny volt a szezonban, ráadásul Magyarországon. Már a csoportban is jól ment a vívás, csak egyszer kaptam ki, aztán a főtáblán egyre inkább magabiztosabb lettem. Több magyarral kerültem össze, és segítség volt, hogy őket ismertem. Amikor a lengyel vagy amerikai ellenfél jött,

nem foglalkoztam azzal, hogy ki áll velem szemben, ahogyan mindig, most is mindenkit le akartam győzni.

Az elődöntő után még picit bosszankodtam, hogy azt az amerikait is meg tudtam volna verni, de összességében nagyon örülök a bronznak, hiszen ez a pályafutásom eddigi legjobb eredménye.”

Felföldi Szonja számára emlékezetes marad a budapesti viadal Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Szonja ezzel a szezonrajttal gyorsan a hazai ranglista élére került, és nagy lépést tett afelé, hogy ott legyen a következő korosztályos Eb-n és vébén. A reménység nem mellesleg az egyéni remeklését követően csapatban is kivívott egy bronzérmet Imre Dóra, Komjáthy Boglárka és Kovács Adél társaságában.

„Sokat dolgoztam a nyáron, és boldog vagyok, hogy így kezdtem el az évadot. A szezon előtt a célom az volt, hogy jobban vívjak, mint tavaly. Ez a szereplés pozitív hatással van a motivációmra és visszajelzés arról, hogy jól sikerült a felkészülésem. Bizakodva várom a folytatást!”

(Kiemelt képünkön: Felföldi Szonja Forrás: Magyar Vívó Szövetség)