UtánpótlásSport Triatlon: a 16 éves Szalai Fanni ezüstérmet szerzett a spanyolországi junior-világbajnokságon.
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-10-18 19:23

Külföldi túrák előtt a korosztályos leányválogatottak

A junior leány kézilabda-válogatott Németországba, az ifjúsági pedig Romániába utazik a következő felkészülési héten.

Nem kellett sokat várni, hogy az őszi szezon második összetartása is eljöjjön a korosztályos leány kézilabda-válogatottaknak. A szakág fiataljai szeptember végén már találkoztak: emlékezhetünk, a juniorok (2006-2007-esek) Gyálon edzettek, hogy az utolsó napon megmérkőzzenek a felnőtt NB I-es Vasas csapatával, az ifjúságiak (2008-2009) Győrben dolgoztak, a serdülők (2010-2011) pedig Balatonbogláron vettek részt nagy létszámban válogatón.

A nyár végén az előzetes tervekhez képest, Szilágyi Zoltán a felnőttválogatotthoz történő csatlakozása miatt Bohus Beáta maradt a legidősebbek szövetségi edzője, ahogyan Kun Attila is tovább dolgozik a 2008-as és 2009-es lányokkal. A serdülők élére Pigniczki Krisztina került.

De vissza a már említett második összetartáshoz:

a juniorok Dabason készülnek a jövő hét első felében, majd elutaznak Németországba, ahol a házigazdákkal pénteken és szombaton is megmérkőznek.

Még nagyobb feladat vár

az ifjúságiakra, akik a szegedi edzéseket követően Románia felé veszik az irányt, hogy részt vegyenek a Carpathia-kupán;

a mezőnyben a román együttes mellett a szlovénok és a csehek is ott lesznek.

A serdülőkre érthető módon nem vár felkészülési meccs, az első őszi edzőtáborhoz képest viszont már szűkebb kerettel dolgozik majd a Pigniczki vezette stáb, amely Gyálon figyeli majd árgus szemekkel a válogatottságért küzdő kézilabdázókat.

Az évad célversenyei jövő nyáron érkeznek majd, a juniorokra és az ifjúságiakra is Európa-bajnokság vár.

(Kiemelt képünkön: az ifjúsági leányválogatott Románia felé veszi az irányt Forrás: MKSZ)