UtánpótlásSport
2024. október 20.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Triatlon U23-as és junior triatlon-világbajnokság

2024-10-20 11:27

A mixváltó is odaért a dobogóra, négy magyar érem született az U23-as és junior-világbajnokságon

A Kiss Gergely, Kropkó Márta, Dobi Gergő, Szalai Fanni összeállítású U23-as és junior mixváltó harmadikként zárt, így négy éremmel fejezte be a magyar válogatott a korosztályos triatlon-világbajnokságot.

Az utolsó korosztályos számot vasárnap délelőtt rendezték meg a Spanyolországban zajló triatlon-világbajnokságon: az U23-as és junior mixváltók futamában magyar négyesnek is szurkolhattunk, az egyaránt U23-as Kiss Gergelyhez, Kropkó Mártához és Dobi Gergőhöz a pénteken a juniorok között egyéniben ezüstérmet szerző, a kora alapján (16 év) viszont még csak elsőéves ifjúsági Szalai Fanni csatlakozott.

Az elmúlt napok azonban nemcsak Szalainak hoztak sikert, hiszen Kiss a korosztályában bronzérmet ünnepelhetett csütörtökön, míg Kropkó 9., Dobi pedig 18. lett egyéniben – erős csapat várta a rajtot.

A kvartett tagjai a váltóban is odatették magukat, az egység végül harmadikként ért be a célba,

13 másodperccel lemaradva a győztes franciák, hattal az ezüstérmes németek mögött, viszont a negyedikként érkező hollandokat öttel megelőzve.

Balról: Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke, Kiss Gergely, Szalai Fanni, Kropkó Márta és Dobi Gergő Forrás: World Triathlon

Ahogyan említettük, nem ezek voltak az első magyar érmek az eseményen: Szalai Fanni juniorok között megszerezett ezüst- és Kiss Gergely U23-as bronzérme mellett az eseményen a küldöttség legjobb eredményét az első napon, csütörtökön versenyző Horváth Karol érte el, aki az U23-asok között a női egyéni döntő legjobbjának bizonyult, aranyérmet szerzett. Vele a siker után pár órával beszélgettünk.

„A résztvevőink közül mindenki ott volt a nyári Európa-bajnokságon, aki jól szerepeltek a kontinensviadalon; bízunk benne, hogy a vébé után is nagyon boldogok leszünk” – mondta közvetlenül a kezdés előtt Pocsai Balázs, a hazai szövetség utánpótlás-szakágvezetője az Utánpótlássportnak. Nem túlzunk azzal, hogy a boldogságszint az egekben lehet a csapat háza táján, hiszen végül összesen négy éremmel zárt a magyar utánpótlás a vb-n, mellette számos értékes helyezéssel.

(Kiemelt képünkön: Kropkó Márta és Szalai Fanni Forrás: World Triathlon)