UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2024-10-21 20:58

A Vasas nyerte a szabadfogású utánpótlás-csapatbajnokságot

A Vasas szabadfogású birkózói bizonyultak a legjobbnak az utánpótlás pécsi csapatbajnokságán.

Tizenhárom egyesület vett részt a szabadfogású birkozók pécsi csapatbajnokságán – tájékoztat a hazai szövetségi portál.

A beszámoló szerint a címvédő ESMTK és a minden évben favorit Vasas külön ágra került, ám mindkettő a negyeddöntőben csatlakozott csak be a versenybe.

Az erzsébetiek óriási csatával kezdtek a PEAC-ot legyőző Csepel TC ellen (17–16), majd a döntőbe jutásért a Dorogi AC-t múlták felül (24–15). Eközben a másik ágon a Vasas a BVSC-Zuglón (38–1) és a Ferencvároson (36–2) is átgázolt a fináléba vezető úton,

majd az aranycsatában is diadalmaskodni tudott.

A döntő csapattalálkozón a Vasas kölcsönversenyzőjének, Kiss Kevének nem volt ellenfele a legkisebb súlycsoportban, majd Majer Barnabás technikai tussal, Baráth Károly pedig 3–1-es pontozással győzött. A folytatásban a kötöttfogású U17-es Eb-ezüstérmes László Mózes hozta az ESMTK-nak a 65 kilogrammos mérkőzést, Arszunkaev Ahmadra és Szikszai Leventére azonban nem volt erzsébeti ellenszer. A finálé utolsó három mérkőzéséből Vitai Vendel (kölcsönversenyző) és Budai András révén két mérkőzést is nyert az ESMTK, míg eközben a Vasasnál Veress Bence győzött könnyedén, így a vége 26–10 lett a piros-kék alakulat javára.

VÉGEREDMÉNY
1. Vasas SC (A bajnokcsapat tagjai: Fábián Bálint, Farnadi Mátyás, Szigeti Krisztián, Veress Bence, Kiss Keve, Baráth Károly, Szikszai Levente, Tóvölgyi-Krump Marcell, Szakács Verner, Majer Barnabás, Arsunkaev Ahmad.)
2. ESMTK
3. Dorogi AC
4. Ferencvárosi TC
5. Csepel TC
6. Csepeli BC
7. Újpesti TE
8. BVSC-Zugló
9. Dél-Zselic SE
10. Ceglédi VSE
11. Pécsi EAC
12. Tatabányai SC
13. Kaposvári SI

(Kiemelt kép forrása: birkozoszov.hu)