UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2024-10-21 14:30

Klányi a nyolcaddöntőben, Pohilec és Királyházi a selejtezőben kapott ki az U23-as vb-n

A kötöttfogású Klányi Krisztofer (72 kg) győzelemmel kezdett a selejtezőben, majd vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben a tiranai U23-as birkózó-világbajnokság első napján. Pohilec Ádám (67 kg) és Királyházi Miklós (82 kg) kikapott a selejtezőben; Klányi és Pohilec vigaszágra vár, Királyházi kiesett.

Három magyar kötöttfogású birkózó lépett szőnyegre a tiranai U23-as világbajnokság nyitó napján. A mieink közül hétfőn csak a 72 kilósok között induló Klányi Krisztofer tudta sikerrel venni a selejtezőt. A hazai szövetség (MBSZ) beszámolója szerint a dorogi versenyző az első körben tussal múlta felül a bolgár Georgijevet, ám a folytatásban az U17-es világ- és Európa-bajnoki bronzérmes francia Snjoyannal már nem bírt, 4–1-re kikapott tőle a nyolc közé jutásért.

Eközben a 67 kilogrammos mezőnyében Pohilec Ádám az U20-as Eb-második, vb-harmadik lengyel Salimovtól 10–4-re, a 82 kilogrammos Királyházi Miklós pedig az U20-as Ázsia-bajnok, vb-bronzérmes üzbég Bobonazarovtól 8–0-ra kapott ki. Királyházi búcsúzott a vb-től, miután az üzbég alulmaradt a nyolcaddöntőben. Klányi és Pohilec egyelőre még bízhat a vigaszágra kerülésben, ha a legyőzőjük eljut a döntőig.

(Kiemelt kép forrása: UWW/MBSZ)