UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2024-10-21 11:04

Pályakerékpár: Drijver Bertold 21. lett a felnőtt-vb-n

A 21 éves Drijver Bertold a 21. helyen zárt a pontversenyben a dániai Ballerupban rendezett pályakerékpáros felnőtt-világbajnokságon.

Két magyar bringás, köztük utánpótláskorúként a 21 éves Drijver Bertold indult a pályakerékpárosok dániai felnőtt-világbajnokságán. A fiatal a tavalyi, glasgow-i vb-n nyolcadik volt a pontversenyben, amelynek fényében Pataki Ibolya szövetségi kapitány előzetesen a legjobb tízbe kerülést jelölte meg célként.

Az MTI beszámolója szerint a 160 körös távon Drijver rögtön az első részhajránál szerzett egy pontot. A továbbiakban azonban a mezőnyben tekert, nem volt benne körelőnyszerzési kísérletben, miközben az aktív, sok támadást hozó versenyen a riválisok sorra gyűjtötték a körelőnyért járó plusz húsz pontot. A magyar fiú ráadásul egy körhátrányt is kapott (-20 pont), így két versenyzőt megelőzve a 21. helyen zárt.

A pályafutása során vb-n először omniumban is érdekelt volt Drijver. A nyitószámban, a scratchben 17. lett, a tempóversenyben aztán bukott, beütötte a fejét, így nem tudta folytatni.

(Kiemelt képen: ES Bringa/Facebook)