UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2024-10-23 17:44

A 18 éves Laskawy Ferenc élen jár a gólszerzésben az Erste Ligában

Tizenkét meccs után a 18 éves Laskawy Ferenc az Újpest első csapatának leggólerősebb játékosa a hazai felnőttélvonalbeli jégkorong-bajnokságban.

Utánpótláskorú játékostól ritkán látható kiemelkedő statisztikai mutatókat produkál Laskawy Ferenc a jégkorong Erste Ligában. A 2006-os születésű csatárreménység ezen az őszön a második teljes szezonját kezdte meg az élvonalban, és mostanra az Újpest egyik húzóemberévé nőtte ki magát:

az első 12 bajnokin már 9 szerzett pontnál, közte hat gólnál jár.

(Csak összehasonlításképpen, az előző évadban 29 meccsen összesen 5 pontot jegyzett.)

„Bár papíron ez már a harmadik idényem az Erste Ligában, de az elsőben bemutatkozás gyanánt még csak két meccsen jutottam szóhoz – emlékezett vissza Laskawy az Utánpótlássportnak. – Ezután a legutóbbi bajnokságban már jóval több játéklehetőséghez jutottam, de igazából még akkor sem számítottam a csapat stabil tagjának – legalábbis abból a szempontból, hogy minden meccsen játsszak. Összességében így is sok tapasztalatot szereztem, amelyből tudtam építkezni, fejlődni.

Mostanra pedig sikerült odáig eljutnom, hogy már nemcsak egy fiatal játékosként tekintenek rám, hanem teljes mértékben elfogadtak.

Megkapom a bizalmat mindenkitől, az edzőktől és a játékostársaktól egyaránt. Persze ez egyrészről felelőséggel is jár, de igyekszem ezt nem teherként megélni, hanem élni a bizalommal.

Úgy érzem, ennek köszönhetően most már sokkal bátrabban, felszabadultabban játszhatok, és többet is merek vállalni.

A még csak 18 éves Laskawy

jelenleg az Újpest legeredményesebb gólszerzője, és az Erste Liga teljes mezőnyét tekintve a 11. helyen áll a góllövőlistán,

ráadásul ezen rangsorban csupán egyetlen magyar játékos előzi meg, míg a másik kilenc egytől egyig légiós.

Laskawy Ferenc Forrás: Újpest

A Ferencváros elleni derbin például két góllal vette ki a részét a lila-fehérek 3–1-es sikeréből.

Mindig is erősségemnek bizonyult a góllövés és a pontszerzés, szóval örömteli, hogy most már ez felnőttszinten is kezd meglátszani. 

Próbálom hasonló jó formában folytatni a szezont, és segíteni a csapatot. A kanadai Jason Morgan személyében a nyáron új vezetőedző érkezett a csapathoz, aki értelemszerűen

a védekezésben nagyon megköveteli a fegyelmezettséget, ugyanakkor támadásban meg megadja a teret játékosoknak a kreativitásra. Számomra ez nagyon szimpatikus hozzáállás.

Szeretem, hogy az alapelveken túl nincs túlságosan leszabályozva a támadójátékunk, hanem bizonyos mértékig megkapjuk a szabadságot, és én ezt rendkívül élvezem."

(Kiemelt kép forrása: Újpest)